Title Image

Tinnitus

Constant dat geluid…

Tinnitus komt uit het latijn en betekent oorsuizen, iets waar veel mensen in min of mindere mate last van hebben.  Het gaat hierbij om geluiden die iemand wel hoort zonder dat er een geluidsbron aanwezig is. De omgeving hoort deze geluiden dus niet. Deze geluiden kunnen fluitend, suizend brommend, sissend, bonkend, piepend, tikkend zijn.

hoorstudio lansingerland

Tinnitus

 

Voor een aantal mensen kan chronische tinnitus een belastend effect op het leven hebben. Sommige mensen merken het alleen in stille situaties op en kunnen het de rest van de dag makkelijk negeren. Bij andere mensen leidt de tinnitus af van hun dagelijkse bezigheden. Bij sommigen leidt het tot slaapproblemen wat weer kan leiden tot depressief worden.

informeer

Wat er aan te doen is

In onze hersenen is een gedeelte genaamd het Limbisch Systeem, verantwoordelijk voor deze effecten. Zodra de tinnitus wordt opgemerkt proberen de hersenen hier een betekenis aan toe te kennen. Omdat het een onbekend geluid is, wordt het vaak geïnterpreteerd als een dreigend iets. Dit zorgt voor een toenemende aandacht aan de tinnitus met als gevolg stress die de tinnitus alleen maar versterkt. Onze hersenen zijn in staat signalen van onze zintuigen te negeren, immers je voelt ook niet bewust de hele dag dat je een bril op hebt of schoenen aan hebt.

Aanpak van tinnitus

 

Hoorstudio Lansingerland helpt u de tinnitus te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Wilt u meer weten over onze werkwijze, maak dan een afspraak voor een consult gesprek.

 

 

Bel Hoorstudio Lansingerland op 010 – 892 92 90.