Title Image

Dit kunt u van Hoorstudio Lansingerland verwachten

Heb ik een gehoorverlies?

Veel mensen vragen zich af of zij een gehoorverlies hebben. Die vraag is er, omdat ze zelf het idee hebben minder goed te horen, of omdat mensen uit hun omgeving aangeven dat het gehoor misschien wat minder is. Het duurt dan vaak nog jaren voordat iemand zijn of haar gehoor laat testen. Bent u ook zo iemand? Of kent u zo iemand in uw omgeving?

De audicien van Hoorstudio Lansingerland legt graag uit waarom een hoortest zo belangrijk is.

stappenplan optimaal horen
hoorstudio lansingerland - Walter Poppe

Zekerheid over uw gehoor

 

Er zijn doorgaans twee belangrijke redenen om uw gehoor te laten testen:

• u weet zeker hoe het met uw gehoor is gesteld

• u weet wat u er aan kunt doen

 

Hoorstudio Lansingerland weet uit ervaring dat het uitstellen van een hoortest onnodige problemen oplevert. Mocht na de test blijken dat uw gehoor prima in orde is, dan hoeft u daar niet meer aan te twijfelen en dat geeft rust. Mocht uw gehoor wel verminderd zijn, dan krijgt u meteen advies over wat in uw situatie de mogelijke oplossingen zijn. In verreweg de meeste gevallen geven de mensen aan dat ze deze stap eigenlijk veel eerder hadden moeten nemen, omdat ze nu zoveel gemist hebben. En dat had niet gehoeven.

afspraak maken
 • stappenplan van hoortest naar hooroplossing

  • testen van het gehoor
  • bespreken van de resultaten
  • inventariseren hoorproblemen
  • aanpassen hoortoestellen
  • controleren aanpassing
  • afronden aanpassing

Testen van het gehoor

 

U heeft een afspraak met ons gemaakt voor een hoortest. Tijdens deze afspraak testen we het gehoor uitgebreid met professionele apparatuur. Zo kunnen we uw gehoor zo goed mogelijk in kaart brengen.

afspraak gratis hoortest

Bespreken van de resultaten

 

Na de hoortest bespreken we direct de resultaten. U weet dus meteen hoe het met uw gehoor gesteld is. Mogelijke uitkomsten zijn bijvoorbeeld dat

 

• uw gehoor prima in orde is,

• dat het misschien wat verminderd is, maar nog goed genoeg om zonder hooroplossing verder te kunnen,

• of dat u een gehoorverlies hebt dat een hooroplossing nodig heeft.

 

Aan de hand van herkenbare voorbeelden over de werking van het gehoor en het brein maken we het gehoorverlies begrijpelijk en inzichtelijk. Bent u samen gekomen, dan kunnen we, als u wilt, aan de ander laten horen wat u wel of niet hoort. Dit geeft verduidelijking en begrip.

Inventariseren hoorproblemen

 

Vervolgens bespreken we welke invloed de hoorproblemen op uw leven hebben en hoe we die zo goed mogelijk kunnen oplossen. Tijdens dit intakegesprek vragen wij u bijvoorbeeld naar uw leefsituatie zoals werk, vrijetijdsbesteding en hobby’s.

 

We proberen in kaart te brengen waar u op het gebied van horen behoefte aan heeft en welke wensen er zijn. Stel bijvoorbeeld dat u een muziekliefhebber bent of in een koor zingt. Dit soort aspecten nemen wij mee in de keuze van het juiste hoortoestel. Het ene merk hoortoestel kan namelijk net wat beter het muzieksignaal bewerken dan het andere. Kortom het draait om de beste hooroplossing voor uw specifieke levenswijze.

 

Nadat alle wensen zijn geïnventariseerd worden de hoortoestellen voor u besteld en maken wij meestal voor de week erop een afspraak voor de zogenaamde aanpassing van de hoortoestellen.

Aanpassen hoortoestellen

 

Als u bij de aanpassing voor het eerst kennis maakt met verstrekt geluid, dan zal dit best spannend zijn, immers uw brein is erg gewend geraakt aan relatieve rust en bij de eerste aanpassing zult u merken dat u ineens heel veel geluiden opnieuw waarneemt. Geluiden die eigenlijk een poosje vergeten waren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zingende vogels, het knisperen van de krant. U ervaart spraak ineens als heel helder en u zult merken dat u minder moeite hoeft te doen om iemand te kunnen verstaan. Wij vinden het belangrijk dat we dit rustig opstarten en de audicien begeleidt u hier mee. Wij waken erover dat we u niet met veel te veel geluid naar huis sturen, maar kiezen er voor de versterking rustig op te bouwen.

 

We hebben geen haast hiermee en geven zodoende uw brein de kans even rustig te wennen aan “ander” geluid. Vervolgens nemen we een aantal andere aspecten door zoals het plaatsen van de hoortoestellen, het verwisselen van de batterijen en dergelijke.

Controleren aanpassing

 

We maken na de aanpassing een afspraak voor de eerste controle, meestal is dit na een week. Gedurende de eerste week zult u iedere dag merken dat u steeds meer went aan het geluid. Bij de eerste controle bespreken wij uitvoerig uw bevindingen. Wat ging er goed en waar liep u tegenaan? Hoe ging het plaatsen van het hoortoestel, enzovoort. Indien gewenst passen we de versterking van het geluid wat aan.

 

We kijken terug naar het eerste gesprek en nemen samen door hoe het spraakverstaan nu gaat.

Afronden aanpassing

 

Pas als alles naar wens gaat en u tevreden bent ronden wij de proef af en gaan wij de declaratie richting uw zorgverzekeraar in orde maken. Voor sommigen betekent dit dat er nog een of twee controles volgen voordat we een eindcontrole doen. Over het algemeen keert uw zorgverzekeraar eens per vijf jaar een vergoeding uit voor hoortoestellen.

 

Gedurende deze vijf jaar heeft u gratis nazorg bij Hoorstudio Lansingerland. Dit betekent dat u vijf jaar lang na aanschaf terecht kunt voor controle van de toestellen, eventueel bijstellen en onderhoud. Ook als u tussentijds uw gehoorverlies wilt laten nameten valt dat onder nazorg.

 

Wilt u meer weten? Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug!

bel mij terug